Website Builder

13. Samoborski
proljetni sajam

8. i 9. travnja 2017.


Sajam suvenira, nakita i tekstilnog rukotvorstva

SRČEKO, ručno izrađeni i oslikani suveniri od keramike i stakla


Suvenirnica obrta Srčeko nalazi u samom središtu Samobora, na Trgu kralja Tomislava. U asortimanu se nude oslikana licitarska keramička srca na magnetu i vrpci na koja se upisuju imena i poruke, zatim slike na staklu s motivima licitarskog srca i upisanim tekstom prema želji kupca, slike na staklu odabranih motiva Samobora, vinski setovi, aperitiv setovi, oslikane boce, vrčevi, čaše, soljenke, vaze, svijećnjaci, keramičke šalice... Ujedno se savjetuje kupca prilikom odabira, kako bi i on mogao sudjelovati u kreiranju odabranog poklona.


Vlasnica: Silvana Krajačić

Adresa: Ulica Sv.Ane 1b, 10430 Samobor

Tel: 091/3363585, 098/9477179

E-mail: sikrajacic@gmail.com

Web: www.srceko.webs.com


CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE LUG, ukrasni predmeti od keramike


Jedan od programa Centra Lug su i radne aktivnosti, koje se smještaju u poludnevni program (od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati) za odrasle osobe s posebnim potrebama (u dobi od 18 do 55 godina) s područja Grada Samobora i Zagreba. Osobe sudjeluju u rehabilitacijskim programima, polaze vjeronauk, kompjutorsku radionicu, program učenja engleskog jezika, program keramičarske radionice, izrađuju ručne radove i razne ukrasne i uporabne predmete, polaze komunikacijske radionice i grupe za samozastupanje. Svoje radove prodaju i prezentiraju na prodajnim izložbama u Samoboru i ostalim manifestacijama u organizaciji Grada Samobora. 


Ravnateljica: Željka Stergar 

Adresa: Kneza Zdeslava 2, Lug, 10432 Bregana

Web: www.centar-lug.skole.hr


BALON STUDIO, obrt za dekoracije i dizajn, baloni


Balon Studio se bavi prodajom balona te izradom različitih vrsta dekoracija od balona za različite prigode (rođendani, vjenčanja, rođenja, poslovna događanja, sajmovi, proslave i svečanosti, Valentinovo, Božić, Nova godina itd.). U ponudi imamo širok izbor veličina, boja, oblika i motiva balona. Svakako preporučamo da nas posjetite u showroom-u u Samoboru gdje možete kupiti balone, pogledati razne balonske dekoracije poput balona na helij, balonskih lukova, stupova od balona, figura od balona, cvjetnih aranžmana od balona i sl. Dodatna usluga je i dostava balona i dekoracija u cijeloj Hrvatskoj, pa i šire.


Vlasnik: Irena Repinac

Adresa: Ivana Perkovca 41, 10430 Samobor

Web: www.balonstudio.net

DOMAĆA RADINOST DAIĆ, decoupage predmeti i ukrasi


Izrađuju se jedinstveni pokloni za razne prigode i predmeti različitih uporabnih namjena, u decoupage tehnici na svim podlogama. Kreativnim recikliranjem, odbačeni predmeti ili ambalaža pretvaraju se u umjetnička djela. U galeriji uporabnih predmeta su slike na platnu, oslikane boce i butelje za vino, efektne košare, vaze te razni prigodni aranžmani. 


Vlasnica: Anica Daić

Adresa: Gajeca 13, 10430 Samobor

Tel.: 091/5315-589


DOMAĆA RADINOST CELIZIĆ, etno suveniri samoborskog kraja


U domaćoj radinosti Celizić njeguje se etno tradicija samoborskog kraja. Svi proizvodi su unikatni, a mogu se izrađivati i po narudžbi. Izrađuju se etno suveniri na domaćem platnu, lutke u narodnim nošnjama, samoborski kraluš za svečanu narodnu nošnju kao i za svakodnevnu prigodu, torbice od domaćeg platna. Vrši se šivanje narodnih nošnji samoborskog kraja po mjeri. 


Vlasnica: Marica Celizić 

Adresa: Klokočevec 43, 10430 Samobor 

Tel.: 091/9512-618


DOMAĆA RADINOST LICKO, suveniri i predmeti za uspomenu


Domaća radinost „Licko“ se bavi izradom i oslikavanjem raznih predmeta i suvenira za uspomenu te nudi mogućnost izrade i ukrašavanja predmeta po narudžbi. Svi predmeti su ručne izrade, a pritom su većinom i unikati.

U ponudi su: prirodni sapuni raznih oblika, boja i mirisa, razne ukrasne boce, za razne prigode, ukrasne čaše i svijećnjaci, ukrasne čaše/ svijećnjaci/ teglice s ukrasnim pijeskom, oslikani tanjuri raznih veličina i motiva, orgoniti, ukrašene poklon kutije i to sve može biti dekorirano prema Vašim željama


Tel.: 091 763 5166

E-mail: licko.info@gmail.com

QUEEN, vezene umjetnine


Obrt Queen bavi se izradom vezenih umjetnina, suvenira i drugih ukrasnih predmeta. Asortiman čine unikatni artikli izrađeni isključivo ručno(vezene vrećice punjene lavandom, magneti, čestitke, slike, privjesci, tabletići i dr.). Neobičnost motiva, boja i samih proizvoda, formirali su prepoznatljiv stil obrta i donijeli mnoga priznanja i nagrade, kako domaće tako i strane. 


Vlasnica: Snježana Wen Jarmek

Adresa: Stenjevečka 8d, 10090 Zagreb


UDRUGA ETNO FLETNO, ukrasi, suveniri, nakit


Udruga je osnovana radi poticanja razvoja, unapređenja kulture i očuvanja etno baštine mjesta i šireg zavičaja, njegovanja, oživljavanja uspomena na starinske običaje, očuvanja priča i legendi, aktivnog sudjelovanja u poboljšanju turističke ponude, uspostavljanja ravnoteže između postignuća suvremene civilizacije i postojeće baštine. Udruga se bavi okupljanjem građana radi očuvanja i širenja kulturne baštine. Na sajmu se predstavlja s ručnim radovima, suvenirima i ukrasima. 


Kontakt: Anamarija Obranić

Adresa: Mihovilova 12, Hrastina, 10430 Samobor

Tel.: 091/5940-597


ITANA d.o.o., ručni radovi od 100% pamuka


Izrađuju se male serije odjevnih i ukrasnih predmeta: dječja odjeća, pregače, torbe, jastučnice, lutkice i sl. Naši proizvodi izrađeni su od pamuka hrvatskog proizvođača Čateks Čakovec. U proizvodnji koristimo i reciklirani tekstil. Posebnost proizvodnje su unikati, sve ručni rad. Proizvodi se prodaju putem veleprodaje, ali i na većini sajmova i manifestacija diljem Hrvatske. 


Vlasnica: Jasna Škulje 

Adresa: Starograska 22, 10430 Samobor

Tel.: 098/346-347

SUPERJURA, samoborski kraluš na košic, nakit


Obrt za promidžbu i istraživanje tržišta i usluge. Primarni proizvod je kraluš, raskošna ogrlica, dio tradicijske nošnje samoborskoga kraja. Kraluš se izrađuje isključivo ručno, pod markom Suveniri – Samobor. Suveniri su izrađeni od drva, stakla, metala, papira, tkanine i ostalih izvornih materijala. 


Vlasnik: Jurica Škiljan 

Adresa: A. Angera 1, 10430 Samobor 

Tel.: 01/3384-911, 098 / 13 85 478

E-mail: info@superjura.hr 


MELLI AROMATICA, sapuni na prirodnoj bazi i prigodni poklon sapuni  


Izrađuje sapune na prirodnoj bazi, za lice i tijelo, te prigodne poklon sapune za krstitke, rođendane i vjenčanja. Pomoću Decoupage tehnike i vodotopivog papira moguće je na sapune aplicirati i Vaš logotip, sliku grada ili zahvalnicu sa svečanih događanja. Sapuni se mogu koristiti za tuširanje umivanje ili ih jednostavno stavite u ormar i osjetite miris djetinstva.


Vlasnica: Vesna Sirovina

Adresa: Ulica Ivana Gorana Kovačića 5, 10430 Samobor

Tel: 098 909 9147


DOMAĆA RADINOST BIŠĆAN, tradicijski etno nakit samoborskoga kraja 

DRUŠTVO SVETOG IZIDORA SELJAKA PRI UDRUZI EKOSSPIRITUS, narodne nošnje


Društvo sv. Izidora seljaka djeluje unutar Udruge Ekosspiritus iz Samobora kao skupina članova koja ostvaruje eko – etno ciljeve Udruge. Društvo je osnovano u ožujku 2010. godine sa željom predstavljanja identiteta Grada Samobora i njegovih katoličkih župa. Ciljevi društva su vezani uz očuvanje kulturne baštine, a prezentacija kroz planirane izložbe, radionice i, nadasve, druženje članova koji u zajedništvu mogu rasti uvažavajući međusobnu različitost. Bave se svime u vezi narodne nošnje samoborskoga kraja i prikupljanja tradicijskih predmeta vezanih uz kuću i polje naših seljaka do polovice prošlog stoljeća. Prikupljaju stare fotografije i njeguju tradicijski vrt s domaćim povrćem, cvijećem i trajnicama koje su krasile vrtove naših baka.


Na poseban način štuju sv. Izidora Seljaka, koji je zaštitnik seljaka, ratara i svih onih koji se bave poljoprivredom. Svake godine vrijedne članice na svojim radionicama naprave puno lijepih stvari svojim rukama a dio je radova u ponudi Društva kao lijepi suveniri Grada.


Kontakt: Vlado 091/9481-208,

Lidija 091/5322-082

Web: www.ekosspiritus.hr


Pratite nas